Lahti Aqua tuottaa vesihuoltopalvelut Heinolan kaupungin asukkaille ja elinkeinoelämälle vuoden 2025 alusta

27.05.2024 12:31

Lahti Aqua tuottaa vesihuoltopalvelut Heinolan kaupungin asukkaille ja elinkeinoelämälle vuoden 2025 alusta - Lahti Aqua

Heinolan kaupungin valtuusto on 29.4.2024 kokouksessaan päättänyt ulkoistaa vesilaitoksen operointipalvelut Lahti Aqua Oy:lle 1.1.2025 alkaen. Heinolan kaupunki kilpailutti vesihuoltopalveluiden tuottajan alkuvuodesta 2024 ja tarjouskilpailun voitti Lahti Aqua.

Yhteistyöllä Lahti Aquan kanssa turvataan laadukkaat ja toimivat vesihuoltopalvelut Heinolan kaupungin asukkaille ja elinkeinoelämälle. Yhteistyö perustuu konsessiosopimusmalliin, jossa Lahti Aqua vastaa Heinolan kaupungin operatiivisista vesihuoltotoimenpiteistä. Lahti Aqualla on vastaavanlainen operointimalli käytössä Hollolan ja Iitin kunnan kanssa. Samassa yhteydessä Lahti Aqua alkaa hoitamaan myös Heinolan kaupungin vesihuollon päivystystä.

Tavoitteena laadukkaat ja toimivat vesihuoltopalvelut

Lahti Aquan tuottamat vesihuoltopalvelut käsittävät asiakaspalvelun, veden hankinnan ja jakelun, jätevesien johtamisen sekä näiden toimintojen yllä- ja kunnossapidon sekä kehittämisen.  Sopimuksen myötä Heinolan kaupungin vesihuolto siirtyy liikkeenluovutuksella Lahti Aqualle. Vesihuoltolaitteistot ja verkostot tulevat säilymään Heinolan kaupungin omistuksessa. Heinolan kaupunki päättää myös jatkossa vesihuoltomaksujen suuruuden. Tämänhetkinen arvio Lahti Aqualle siirtyvien uusien työntekijöiden määrästä on 10 henkilöä.

Lahti Aqua saa asiakkaikseen 18 000 uutta vedenkäyttäjää

Heinolan kaupungin vesilaitos on tuottanut vesihuoltopalvelut reilulle 18 000 toiminta-alueen asukkaalle ja yritykselle. Liittyjiä Heinolan vesilaitoksella on 4200. Vuoden 2025 alusta alkaen Lahti Aquan asiakaspalvelu huolehtii myös Heinolan kaupungin asukkaiden vesilaskutuksesta sekä rakentajien liittymispalveluista. Lahti Aquan tarjoamat sähköiset palvelukanavat mahdollistavat asioinnin kuitenkin sujuvasti pääasiallisesti aikaan ja paikkaan katsomatta.

Toivotamme Heinolan kaupungin asukkaat ja elinkeinoelämän tervetulleiksi Lahti Aquan laadukkaiden vesihuoltopalveluiden piiriin.

 

Lisätiedot:
Jouni Lillman, Lahti Aqua Oy:n toimitusjohtaja puh. 050 596 9764
Keijo Houhala, Heinolan kaupungin teknisen toimenjohtaja puh. 0500 918 597