Tämä on lahtiaqua.fi sivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://lahtiaqua.fi ja se on laadittu 22.09.2020. Saavutettavuusselostetta on edelleen päivitetty 19.2.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen seuraavista syistä:

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin
Meidän arvomme -video ei kuulu lainsäädännön piiriin, sillä se on julkaistu ennen 23.9.2020. Video ei ole tekstitetty eikä katsottavissa ruudunlukijalla.

2. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen
Hallittava: Aquabot

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:
Sivustolla olevaa Aquabottia ei saa näppäimistöllä auki, eikä häiriötilanteista kertovaa ilmoitusta saa suljettua näppäimistöllä, tarkoittaen että tällä hetkellä se peittää alla olevan sisällön. Lisäksi näppäimistökohdistus ei ole havaittava avatun Aquabotin valinnoissa.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

  • 2.1.1 Näppäimistö
  • 2.4.7 Näkyvä kohdistus
Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ilmoittaa meille havaitsemistasi puutteista sähköpostilla osoitteeseen lahtiaqua@lahtiaqua.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarjoamme tukea Lahti Aquan asiakkaille, joille digitaaliset palvelut eivät ole saavutettavissa

Lahti Aquan asiakaspalvelu palvelee osoitteessa Satamakatu 4 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Lisäksi tavoitat meidät puhelimitse ja sähköpostilla. Lahti Aquan asiakaspalvelun yhteystiedot.