Vedenpullottamon rakentaminen Lahteen varmistui

13.12.2018 10:33

Vedenpullottamon rakentaminen Lahteen varmistui - Lahti Aqua

Julkaisuvapaa 13.12.2018 kello 10.30

Lahteen rakennetaan suuri vedenpullottamo, jonka tuotanto menee vientiin. Investoinnin suuruus on 20–22 miljoonaa euroa.

Hennalaan rakennettavan pullottamon prosessi- ja laitesuunnittelu on aloitettu. Rakentamisesta vastaavan H2O4U Finland Oy:n mukaan suunnittelutyö valmistuu maaliskuussa 2019. Arvion mukaan tuotantolaitoksen rakentaminen kestää kymmenen kuukautta. Aikataulu ja pullottamon koko varmistuvat suunnittelutyön valmistuessa. Tuotantolaitos rakennetaan H2O4U Finland Oy:n omistamalle tontille Lahden Hennalan kaupunginosaan, Kallio-Pietilänkadulle.

Tuotantolaitokseen syntyy uusia työpaikkoja 20–30 kappaletta. Rakennusaikana työllistävä vaikutus on 130 henkilötyövuotta ja tehtaan osto- ja alihankintapalveluita pyritään hankkimaan mahdollisimman paljon Lahden alueelta. Tuotantolaitoksen tulee rakentamaan suomalainen rakennusyhtiö, jonka nimi kerrotaan julkisuuteen kun rakennustyöt alkavat.

– Nyt varmistunut investointi on iloinen uutinen koko Lahden seudulle. Samalla se vahvistaa Lahden asemaa kansainvälisessä ympäristöliiketoiminnassa, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

H2O4U Finland Oy:n investoinnin taustalla on Singaporelainen sijoittaja Allan Poh ja hänen perheensä sekä heidän Aqua-Matters niminen yhtiönsä. Prosessi- ja laitesuunnittelusta vastaa englantilainen Zenith Global.

Vedenpullottamon valmistuttua sen koko tuotanto menee vientiin. Ensimmäisinä vuosina yhtiön päämarkkina-alue on Kiina.

Lisätietoja:

Allan Poh, Aqua-Matters Singapore
Gsm: +65 973 213 59

Ahti Junttila, hallituksen jäsen H2O4U Finland Oy
Gsm: +358 40 772 6866