Lahti Aqua huolehtii yli 6000 triathlonin MM-kilpailijan janon sammuttamisesta hanavedellä

18.08.2023 14:42

Lahti Aqua huolehtii yli 6000 triathlonin MM-kilpailijan janon sammuttamisesta hanavedellä - Lahti Aqua
Kuva: Ville Kaskivirta

Triathlontapahtuma VinFast IRONMAN 70.3 World Championship järjestetään Lahdessa 26.–27.8.2023. Triathlonkilpailuihin paikan on lunastanut yli 6200 kilpailijaa 115 eri maasta. Naiset kilpailevat lauantaina 26.8. ja miehet sunnuntaina 27.8. Kisamatkalla kilpailijat uivat 1,9 km, pyöräilevät 90 km ja juoksevat 21,1 km. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Urheilu- ja messukeskus ja Lahden satama, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän alueella.

Lahti Aqua on tapahtuman yhteistyökumppani

Lahti Aqua huolehtii yli 6000 kilpailijan janon sammuttamisesta tapahtumaviikonloppuna. Urheilijoiden kisareppuihin jaetaan englannin kielinen hanavesi-info, jossa viestitään juotavasta hanavedestä. Kisarepun saa jokainen urheilija kisaviikolla rekisteröitymisen yhteydessä.

Lahti Aqua rakentaa kilpailun juoksuosuudelle kuusi juomavesipistettä. Vesipisteistä jaetaan hanavettä suoraan vesijohtoverkostosta. Juoksureitti kulkee Urheilukeskukselta Salpausselän harjujen päälle ja sieltä laskeutuen takaisin satamaan ja Pikku-Veskulle. Maaliintulon jälkeen jokainen urheilija saa hanavedellä täytetyn Lahti Aquan juomapullon.

Tapahtuman VIP-alueella vieraita raikastuttaa Lahti Aquan vesibaari kisaviikonlopun ajan. Lisäksi urheilijoita ja yleisöä palvelee Urheilukeskuksen expo-alueella Lahti Aquan vesisäiliö, josta kuka tahansa voi täyttää oman juomapullonsa tapahtumaviikon ajan.

Lahden seudulla hanavesi on 100 % pohjavettä. Pyöräily- sekä juoksureitti kulkee Salpausselän harjulla, jossa on maamme riittoisimmat pohjavesivarat. Etenkin saapuville kansainvälisille kilpailijoille raikas hanavesi on erikoisuus, jota ei ole muilla kisa-areenoilla saatavissa.

Lisätietoja:
Lahti Aqua Oy:n viestintäpäällikkö Paula Nikula, 044 769 5940, paula.nikula@lahtiaqua.fi