Lahti Aqua tukee ensilumenladun avaamista - Hiihtokausi alkaa 17.11.2023

16.11.2023 13:36

Lahti Aqua tukee ensilumenladun avaamista - Hiihtokausi alkaa 17.11.2023 - Lahti Aqua

Lah­den en­si­lu­men­la­tu ava­taan perjantaina 17.11.2023 klo 16. Ensilumenladun avaamista valmistellaan liikuntapalveluiden ja Lahti Aquan yhteistyönä. Perinteisen ensilumenladun valmistelutyöt ovat edenneet ripeästi, kun keliolosuhteet ovat sen sallineet. Edellisen talven säilölumella latureitin pituudeksi saadaan noin 2 kilometriä.

Lahti Aqua on neljättä vuotta peräkkäin mukana tukemassa ensilumenladun avaamista. Lahden latuverkoston kunnossapidosta huolehtii kaupungin liikuntapalvelut.

– Edellisvuosien tapaan haluamme olla mukana mahdollistamassa kaupunkilaisille liikunnan iloa ensilumenladulla, sanoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Lahden perinteisen ensilumenladun reitti kulkee Suurmäeltä kohti vesisäiliöitä. Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla.

–  Vaaratilanteiden välttämiseksi kenenkään ei toivota liikkuvan alueella valmistelutöiden ja lumen levityksen aikana. Latu valmistuu käyttökuntoon ja hiihtämään pääsee perjantaina 17.11. klo 16, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

Tästä kaudesta alkaen hiihtäjille tarjotaan mahdollisuus myös vapaaehtoiseen latumaksuun.