Uut­ta vuot­ta juh­li­taan upeal­la va­los­howl­la

22.12.2022 09:40

Uut­ta vuot­ta juh­li­taan upeal­la va­los­howl­la - Lahti Aqua

Lahden uuden vuoden juhlijoita hemmotellaan tänä vuonna ennen näkemättömällä valoshowlla, jonka keskiössä on vesitorni. Vesitornista valomaailma levää lähiympäristöön taivaalle ja kaupungin ylle asukkaiden ihasteltavaksi. Tapahtumatoteutus järjestetään yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Radio Voima toimii tapahtuman yhteistyökumppanina ja audiostreamauksen toteuttaa Pukki Visuals Oy.

Valoshown musiikki kuunneltavissa streamin välityksellä

Valoteoksen valot seuraavat musiikin nyansseja luoden useita näyttäviä valaistuskokonaisuuksia. Lasereiden kantama on jopa 8 kilometriä. Valoteoksen musiikin on säveltänyt lahtelainen elektronisen musiikin legenda Jimi Tenor. Valosuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa lahtelainen valosuunnittelija Timo Saarinen. Toteutuksessa ovat mukana myös kaupungin kulttuuripalveluiden teknikot.

– Musiikkiani kysyttiin mukaan Lahdessa totutettavaan esitykseen. Koska on kyseessä ikuinen kotikaupunkini, innostuin tietysti asiasta ja aloin tehdä esitykseen sopivaa musiikkia saman tien. Olen sen tyylinen säveltäjä, joka tekee asioita lähinnä hetken huumassa. Tein kymmenen minuutin musiikin samalta istumalta, kertoo säveltäjä Jimi Tenor.

– Vesitorni toimii näyttävänä estradina teokselle, jonka teemana on rauha. Se leviää tornin lisäksi taivaalle ja kaupungin ylle, luoden visuaalisen maailman, jota ihaillessa voi hetkeksi pysähtyä maailman myllerryksessä, kuvailee valosuunnittelija Timo Saarinen.

Musiikki on kuunneltavissa showaikaan klo 20, 22 ja 00 Radio Voiman taajuudelta sekä nettilinkin kautta: Lahti – Valoshow

Valoshow järjestetään uudenvuodenaattona kolme kertaa

Valoshown esitysajat ovat kello 20, 22, ja 00. Esitys kestää kerrallaan noin 10 minuuttia. Lahdessa ei ole aiemmin vastaavaa esitystä nähty ja teos on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen myös koko Suomen mittakaavassa.

– Hienoa, että vesitorni saa toimia näin uniikin teoksen näyttämönä. Valoshown värimaailma on varmasti myös näkemisen arvoinen, mainitsee Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Lahden kaupunki haluaa korvata ilotulitteet lemmikki- ja eläinystävällisemmällä ratkaisulla tarjoamalla asukkaille Suomen kauneimman valoshown! Valoteos on toteutettu nykyaikaisella valaistustekniikalla ja kuluttaa led-teknologian ansiosta erittäin vähän sähköä.

– Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus on huomioitu niin, että sama teos esitetään illan aikana kolmesti. Valoteos tavoittaa mahdollisimman monia kaupunkilaisia eri puolilla kaupunkia ja useassa näytöksessä, toteaa kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos.

Tornin juurelle ei kuitenkaan kannata tulla, vaan esitystä kannattaa seurata kauempaa. Hyviä katselupaikkoja ovat muun muassa:

  • Kirkkopuistossa Ristinkirkon takana
  • Hirsimetsäntien varressa
  • Kivimaankoulun ympäristössä
  • Saimaankadun varrella
  • Muut paikat, joista on hyvä näkymä vesitornille

Liikenteenohjaus

Tapahtuman ajaksi vesitornin läheisyyteen Juustilankadulle ja Soramäenkadulle on järjestetty liikenteenohjaus. Huomioithan, että lukuun ottamatta Juustilankadun ja Soramäenkadun asukasautoilua sekä hyötyliikennettä liikennettä rajoitetaan liikenteenohjaajien toimesta puoli tuntia ennen kutakin showta.

Lisätiedot:
Lahden kaupunki
Kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
+358 50 387 8792
matti.karhos@lahti.f

Lahti Aqua
Paula Nikula
viestintäpäällikkö
+358 3 851 5940
paula.nikula@lahtiaqua.fi