Vesitorni on nyt esteetön näköalatorni

25.11.2021 10:02

Vesitorni on nyt esteetön näköalatorni - Lahti Aqua

Lahden keskusta-alueen yksi näkyvimmistä maamerkeistä Mustankallion vesitorni on muuntautunut esteettömäksi näköalatorniksi, sillä vesitornista avautuvat maisemat ovat nyt kaikkien katsottavissa.

Mustankallion vesitornin katolle asennettiin marraskuussa 360-verkkokamera, mikä sijaitsee 60 metrin korkeudessa maanpinnasta. Verkkokamera tuottaa ajankohtaisesti päivittyvää 360° panoraamakuvaa verkkoon kaikkien ihasteltavaksi. Verkkokamerasta voi maisemien lisäksi seurata kaupungin kehittymistä sekä vuodenaikojen ja vuorokauden vaihtelua täysin uudesta näkökulmasta. Valokuvanäkymän lisäksi kamera tuottaa valokuvauskierrosten välissä 360° videopyörähdyksen.

Verkkopalvelu tarjoaa erilaisia toiminnallisuuksia katsojille

Verkkopalvelusta käyttäjät voivat muun muassa katsoa reaaliaikaista kuvaa tai kuva-arkistoa, valita ja vertailla kahden eri ajankohdan kuvia, tehdä valitsemaltaan ajanjaksolta timelapse-videon tai jakaa valitun kuvan sosiaalisen median kanavaan.

Flycam Oy:n tarjoamia uusia 4. -sukupolven 360-verkkokameroita on Suomessa käytössä ainoastaan neljä, joista yksi löytyy nyt Lahdesta Mustankallion vesitornin katolta.

–  Saamme aika-ajoin kyselyitä kaupunkilaisilta, miten vesitornin maisemia pääsee kaupunkilaiset ihastelemaan. Haluamme jakaa vesitornista avautuvat maisemat esteettömästi kaikille kiinnostuneille, ja tänä syksynä asennettu 360-verkkokamera on vastaus kaupunkilaisten toiveisiin, kertoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Mustankallion vesitornista avautuvia maisemia pääsee jatkossa ihastelemaan tästä linkistä.

Lisätiedot
Paula Nikula, Lahti Aqua Oy:n viestintäpäällikkö, puh. 03 851 5940
Olli Huttunen, Flycam Oy:n asiakkuuspäällikkö, puh. 050 477 5919, www.flycam.fi