Vietä päivä Elämänlähteellä katsomalla tuore vesihuoltotoimintaa kuvaava videomme

18.01.2021 09:00

Vietä päivä Elämänlähteellä katsomalla tuore vesihuoltotoimintaa kuvaava videomme - Lahti Aqua

Lahti Aquan tuore vesihuoltotoimintaa kuvaava video on valmistunut ja julkaistu tänään 18.1.2021. Video on yksi Lahti Aquan panostuksista Euroopan ympäristöpääkaupunkivuodelle 2021. Video on kertomus Lahti Aquan vesihuoltotoiminnasta ja siinä kuvataan veden kiertokulku aina pohjaveden pumppaamisesta asiakkaan hanaan, jätevedenpuhdistamolle ja puhdistettuna Porvoonjokeen.

”Lahti Aqua on keskeinen ympäristötoimija Lahden kaupungissa huolehtien, että vesihuolto toiminta-alueella on korkealaatuista ja turvallista. Meidän tavoitteemme Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotena on jakaa tietoa vesihuoltotoiminnasta ymmärrettävästi sekä lisätä ihmisten tietoisuutta veden käyttöön liittyen. Toivomme, että videon löytää mahdollisimman moni, ja että myös esimerkiksi paikalliset oppilaitokset hyödyntäisivät materiaaliamme aiheeseen liittyvien opintokokonaisuuksien tukena”, kertoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Video on kuvattu vuoden 2020 aikana ja videolla esiintyvät henkilöt ovat Lahti Aquan työntekijöitä. Lähemmäs 25 minuutin pituinen video on tauotettu vesihuoltotoiminnan kannalta olennaisiin aihealueisiin, jolloin katsoja voi itse valita katsooko videon yhdeltä istumalta vai tutustuuko siihen aihealue kerrallaan.

Koronan aiheuttamiin rajoituksiin varauduttu

Osana videoprojektia Lahti Aqua on toteuttanut myös erillisen www-sivuston, jossa videon sisältöön voi tutustua tiivistetysti. Kyseiset sivut löytyvät osoitteesta vesihuolto.lahtiaqua.fi. Videon kuvauksesta ja tuotannosta sekä verkkosivujen toteutuksesta on vastannut Kamua Oy.

”Olemme iloisia ja ylpeitä, että pääsimme osallistumaan ympäristöpääkaupunkivuoteen tämän hienon projektin kautta. Tavoitteena oli tehdä mahdollisimman selkeä ja näyttävä kokonaisuus Lahti Aquan vesihuollon prosessista. Mielestämme onnistuimme tässä hienosti”, kertoo Kamuan projektijohtaja Mikko Evävaara.

Sekä video että www-sivut on toteutettu palvelemaan myös kansainvälisiä katsojia. Videoon saa halutessaan lisättyä englanninkieliset tekstitykset ja www-sivuista on tehty kieliversio englanniksi.

”Koska emme voi tietää, pystymmekö koronan takia järjestämään tänä vuonna lainkaan opastettuja vierailuja jätevedenpuhdistamoilla, meidän on ollut mietittävä helppo ja houkutteleva tapa kertoa toiminnastamme ja vesihuollosta kuulijoille”, kertaa Paula Nikula.

Tästä linkistä pääset Lahti Aquan uuteen vesihuoltovideoon.

 

Lisätiedot:

Paula Nikula, viestintäpäällikkö                                        Mikko Evävaara, projektijohtaja
Lahti Aqua Oy                                                                        Kamua Oy
puh. 03 851 5940 / paula.nikula@lahtiaqua.fi              puh. 044 736 0333 / mikko.evavaara@kamua.fi