Yrityskylä-yhteistyö käynnistyy: Kuudesluokkalaiset työskentelevät Lahti Aquan työntekijöinä

28.01.2022 09:59

Yrityskylä-yhteistyö käynnistyy: Kuudesluokkalaiset työskentelevät Lahti Aquan työntekijöinä - Lahti Aqua

Yrityskylä Häme Alakoulu avaa ovensa kaikille Päijät-Hämeen alueen kuudesluokkalaisille Lahdessa maanantaina 31.1.2022. Lahti Aqua on mukana kansainvälisesti palkitun koulutusinnovaation, Yrityskylä Häme Alakoulun toiminnassa tarkoittaen, että kuudesluokkalaisilla on mahdollisuus työskennellä koulupäivä muun muassa Lahti Aquan työntekijöinä tutustuen samalla vesihuollon monipuolisiin työtehtäviin.

Yrityskylään on rakennettu Lahti Aquan yritysilmettä mukaileva pienoisyritys

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta ja pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan ja saa palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

Lahti Aquan pienoisyrityksessä kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan vesihuoltotoimintaan ja -palveluihin eri työntekijärooleissa. Lahti Aquan työntekijöinä oppilaat saavat valita hyppäävätkö he verkostoasiantuntijan, vedentuotannon operaattorin, LVI-asiantuntijan vai toimitusjohtajan saappaisiin yhdeksi koulupäiväksi. Työtehtävästä riippuen oppilaat pääsevät tekemään käytännön läheisiä vesihuollon työtehtäviä kuten esimerkiksi korjaamaan vesijohtovuotoa vuotosimulaattorissa, ottamaan vesinäytteitä sekä laskemaan vesihuoltoverkostoon liittyville omakotitaloasukkaille liittymismaksuja.

Ennen varsinaista Yrityskylä-päivää ovat oppilaat tutustuneet oppitunneilla muun muassa talouden perusasioihin, kuten veroihin ja palkkaan sekä yksityisen ja julkisen palvelun eroihin. Lisäksi oppilaat ovat tehneet työhakemuksen ja hakeneet haluamaansa ammattiin Yrityskylässä.

Alueelliset työnantajat mukana Yrityskylä Hämeessä

Yrityskylä Hämeen toimintaa ovat tukemassa kuntien ja kaupunkien lisäksi yritykset sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Lahti Aquan lisäksi Yrityskylässä ovat mukana Helmi Säästöpankki, Lahti Energia, LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto, LähiTapiola Vellamo, Martela, Osuuskauppa Hämeenmaa, Nordea, Peikko, Raute, Salpakierto, Suomen Metsäsäätiö, Terveystalo ja Yle. Lisäksi toimintaa tukevat Lahden Teollisuusseuran säätiö, Padasjoen Säästöpankkisäätiö ja Yksityisyrittäjäin säätiö.

 

Lisätiedot:

Talous ja nuoret TAT, toimitusjohtaja Jenni Järvelä, p. 040 556 7156
Lahti Aqua Oy, viestintäpäällikkö Paula Nikula, p. 03 851 5940