Vettä käytetään eniten peseytymiseen

Toiminta-alueemme laskutettavan veden myynti on ollut laskevaa vuodesta 2016 lähtien.


Kannustamme järkevään veden käyttöön ja veden kulutuksen seuraamiseen

Kannustamme järkevään veden käyttöön ja veden kulutuksen seuraamiseen

Valtakunnallisesti vettä käytetään eniten peseytymiseen, jossa suurin kulutuskohde on suihku. Esimerkiksi viiden minuutin suihkussa käyntiin kuluu vettä keskimäärin 60 litraa. Tämän jälkeen veden käyttö jakautuu keittiötöihin, pyykinpesuun sekä wc:n käyttöön.

Vastoin yleistä harhakäsitystä kylmää vettä voi huoletta käyttää, sillä siitä ei muodostu merkittävää kuluerää vedenkäyttäjille. Sen sijaan veden lämmittäminen vie energiaa.

Täältä pääset tutustumaan vedenkäyttövinkkeihimme, joille säästät fiksusti vettä, rahaa ja yhteistä ympäristöämme.

 


Etäluettavat vesimittarit tekevät tuloaan

Etäluettavat vesimittarit tekevät tuloaan

Huoneisto- ja kiinteistökohtaisten etäluettavien vesimittareiden myötä veden kulutuksen seuraaminen helpottuu entisestään. Etäluettavien mittareiden plussana on myös se, että niihin saadaan automaattiset vuotovahdit, jolloin esimerkiksi kiinteistön sisäisissä talojohdoissa oleviin vesivuotoihin pystytään reagoimaan nopeasti. Lahti Aqua ei ole kuitenkaan vastuussa kerros- ja rivitalojen huoneistokohtaisista vesimittareista.

Parhaillaan testaamme etäluettavia vesimittareita. Tavoitteenamme on, että veden etäluentaan siirrytään hallitusti tulevien vuosien aikana.


Ohjelmistorobotti asiakaspalvelun apulaisena

Ohjelmistorobotti asiakaspalvelun apulaisena

Otimme vuoden 2022 lopussa käyttöön ohjelmistorobotin, jonka työtehtäviin kuuluvat manuaaliset ja toistuvat työvaiheet. Ohjelmistorobotin myötä asiakaspalvelijamme pystyvät panostamaan yhä enemmän asiakaspalvelun laatuun, mikä tulee näkymään asiakkaillemme entistä sujuvampana palvelukokemuksena.